Zeleno želimo

Vodeći partner: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije
Partneri: Grad Ludbreg, Institut za napredne tehnologije in trajnostni razvoj, Zavod Mariaum Veržej, Zavod za okoljein turizam Dobrovnik, Hrvatska gospodarska komora –
županijska komora Varaždin, Turistička zajednica Grada Varaždina
Predviđeno trajanje provedbe: 1. 9. 2017. – 1.3.2020.
Sredstva Grada Ludbrega: 996.883, 70 kuna
Ukupan iznos projekta: 6.340.783, 70 kuna

Rezultati:
Rezultat projekta bit će povećana privlačnost prekograničnog područja zbog novog turističkog proizvoda koji će uključivati prirodnu i kulturnu (materijalnu i nematerijalnu) baštinu. U sklopu projekta razvit će se četiri turistička mikroproizvoda na četiri mikrolokacije, po dva sa svake strane granice te će biti povezani u jedan zajednički prekogranični turistički proizvod.

Dodana vrijednost projekta:
Provedbom projekta uredit će se prezentacijski prostor u centru Grada Ludbrega unutar dvorcu Batthyany koji će se koristiti kao komunikacijsko – prezentacijski alat.

Generalni opis projekta:
Glavni cilj projekta je stvoriti i implementirati nove turističke sadržaje na projektnom području na temelju aktivnog uključivanja kulturne i prirodne baštine, u kombinaciji s uzbudljivim sadržajima koje nude ruralni krajevi i poljoprivredna gospodarstva.
U sklopu projekta razvit će se 4 mikro proizvoda turističke namjene, po dva sa svake strane granice. Četiri mikro proizvoda, koji će biti izloženi na četiri mikrolokacije, bit će povezani u jedan zajednički prekogranični turistički proizvod. Grad Ludbreg razvijat će svoje proizvode na tematiku vina i u svoje aktivnosti uključit će lokalnu vinsku cestu. Polazišna točka bit će u podrumu dvorca Batthyany koji će biti uređen kao vinski i degustacijski podrum te će služiti ujedno kao i promocijski alat lokalnog ludbreškog kraja.